Hotel met laadpaal in Finland - Helsinki

Met je elektrische auto naar Finland

Een echt avontuur is het wel te noemen; met je elektrische auto naar Finland. Maar neem ook direct van ons aan dat het een onvergetelijke ervaring is én dat het minder lastig is om naar Finland te rijden met je elektrische auto dan je van tevoren zou denken. Op deze pagina lees je hoe je met je elektrische auto naar Finland kunt reizen en welke mogelijkheden je hebt om in Finland te komen. Zo zijn er diverse veerboten die je kunt nemen waardoor je wel een flinke afstand aflegt maar niet per sé heel erg lang aan het rijden bent in de auto.

Via Duitsland of via Zweden

Veel vakantiegangers die vanuit Nederland naar Finland gaan, rijden eerst naar Travemünde in Noord-Duitsland. Vanaf Travemünde neem je de boot naar Helsinki. Dit is een lange tocht, maar aan boord van de veerboot kun je lekker ontspannen. Op de veerboot is van alles en nog wat aanwezig om te zorgen dat je jezelf niet zult vervelen tijdens de overtocht. Een andere optie om met je elektrische auto naar Finland te gaan is via Zweden. Vanaf Zweden gaan vanuit diverse steden boten naar Finland. Zo zijn er veerdiensten tussen Stockholm en Turku, Stockholm en Helsinki én tussen Umeå – Vaasa. De boottochten doen er respectievelijk 12, 18 en 4.5 uur over.

Hotel met laadpaal in Finland

De hotels in Finland zijn vaak typisch Scandinavisch ingericht, waardoor de een ze minimalistisch noemt en de ander ze hip & stijlvol noemt. Met je elektrische auto is het gedurende je roadtrip door Finland fijn om tijdens je overnachting de auto op te laden bij een van de hotels met laadpaal. Dankzij de focus op duurzaamheid en het bewustzijn voor de natuur van de Finnen is het eenvoudig een hotel met laadpaal in Finland te vinden. Maak ook zeker gebruik van de sauna in het hotel of bij de accommodatie als deze aanwezig is, want de sauna is echt onderdeel van de lokale cultuur.

Roadtrip door Scandinavië

Een absolute aanrader is om met je elektrische auto door Scandinavië te cruisen. De Scandinavische landen zijn zo ontzettend mooi, uitgestrekt en natuurlijk. Dankzij de focus op natuur en duurzaamheid is het ook gemakkelijk om rond te reizen met je elektrische auto. Onderweg zijn er veel hotels met laadpaal in Scandinavië en mocht je een écht Scandinavische hotelervaring willen? Kies dan voor een Scandic hotel met laadpaal.

Elektrische auto naar Scandinavië

145

Hotels met laadpaal in Finland

Finland is enorm uitgestrekt en om Finland met je elektrische auto te doorkruisen is het handig om een goede dekking te hebben van accommodaties met een laadpaal, op de interactieve kaart van Finland zijn zowel appartementen, B&B’s als hotels met laadpaal te vinden.

Hotel met laadpaal Finland

Je elektrische auto opladen bij de hotels of accommodaties in Finland is eenvoudig en er zijn eigenlijk altijd wel meerdere laadpalen beschikbaar voor elektrische auto’s.

Onze tips

Met de boot naar Finland

De meeste mensen die met de auto naar Finland gaan, maken gebruik van de boot tussen Duitsland en Finland. De boot vertrekt vanaf Travemünde in Duitsland en vaart naar de hoofdstad van Finland; Helsinki. Na de overtocht van 29 uur sta je in Finland met je elektrische auto. Klaar voor het avontuur!

Veerboot Finland
Hotel met laadpaal in Finland - Helsinki