Hotel met laadpaal in Slowakije

Op vakantie naar Slowakije

Slowakije is een prachtig land met mooie natuur, heel veel bergen, fijn voor een goedkopere wintersportvakantie en slechts een dag rijden vanuit Nederland. Met de elektrische auto naar Slowakije is goed te doen, het is zo’n 12 uur rijden. Maar je moet onderweg natuurlijk wel stoppen om op te laden. Het is om die reden aan te raden om de reis in 2 dagen te maken en te kiezen voor een overnachting onderweg in Duitsland. Slowakije bereik je via Duitsland en dan is het mogelijk om via Tsjechië te rijden en bij de Tsjechische stad Brno de grens over te gaan of via Oostenrijk te rijden en de grens voorbij Wenen over te steken.

De Hoogtepunten van Slowakije

Slowakije heeft erg veel mooie en bijzondere plekken te bieden, wat te denken van pittoreske dorpjes en historische steden, bergen, mooie natuurgebieden met meren en grote rotswanden, watervallen en zelfs schilderachtige kastelen. Kortom er is veel meer dan alleen de bekendere hoofdstad Bratislava te zien in Slowakije. Bezoek het nationaal park Hoge Tatra’s met 25 bergtoppen hoger dan 2.500 meter, een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de mooie uitzichten en weidse natuur of bekijk en bezoek één van de vele kastelen in Slowakije zoals Spissky Hrad of Bojnice. Laat je verrassen door Slowakije, deze vakantie met de elektrische auto zal je niet teleurstellen.

Met je elektrische auto naar Slowakije

Bijna alle snelwegen in Slowakije zijn tolwegen, je moet hiervoor een tolvignet kopen en aan de binnenkant van je voorruit plakken. Het tolvignet is te koop bij de grensovergangen en bij tankstations. Daarnaast is het mogelijk het vignet online te kopen via www.eznamka.sk. Elektrische auto’s zijn in Slowakije nog niet zo’n gemeengoed als in Nederland. Het is daarom extra aan te raden om je route te plannen van tevoren. Bekijk bijvoorbeeld waar je kunt snelladen voor de grens van Slowakije en in Slowakije zelf op de website van Ionity. Daarnaast is het handig om een hotel of accommodatie te zoeken met een laadpaal, zodat je daar je elektrische auto tijdens de vakantie in Slowakije kunt opladen.

Hotel met laadpaal in Slowakije

Om optimaal te genieten van de vakantie is het handig om zeker te zijn dat je geen laadstress krijgt of ‘range anxiety’, dus plan je routes en zorg dat je kunt opladen bij je accommodatie. Het is dan handig om te kiezen voor een hotel met laadpaal in Slowakije, zo weet je zeker dat je elektrische auto de volgende ochtend helemaal klaar is voor weer een mooie tocht.

Milieusticker Duitsland

Wanneer je Duitsland doorkruist onderweg naar Slowakije en je maakt een tussenstop waarbij je van de autobahn af gaat, dan is het mogelijk dat je in een milieuzone terecht komt en verplicht bent om een Duitse milieusticker te hebben voor je elektrische auto. Bestel de Duitse milieusticker online en betaal geen € 18,15 maar slechts € 15,95.

Milieusticker in Duitsland voor elektrische auto's

122

Hotels met laadpaal in Slowakije

Het aantal publieke laadpalen in Slowakije neemt toe en ook het aantal accommodaties waar je een oplaadpunt voor je elektrische auto kunt vinden groeit. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben we in de interactieve kaart alle B&B’s, guesthouses, appartementen en ook hotels met laadpaal in Slowakije weergegeven.

Hotel met Tesla laadpaal in Slowakije

We blijven constant hotels toevoegen aan de kaart om een zo compleet mogelijk beeld te hebben van alle locaties waar je kunt overnachten en je elektrische auto op kunt laden.

Onze tips

Tussenstop in Praag

Wanneer je er voor kiest om via Tsjechië naar Slowakije te rijden met je elektrische auto, dan is het zeker de moeite waard om een tussenstop te maken in Praag. Deze magische stad heeft prachtige architectuur en mooie historische straatjes en steegjes. Je kunt er heerlijk eten en drinken plus het is niet al te duur. Kortom, een tussenstop in Praag is een absolute aanrader.

Hotel met laadpaal in Tsjechië
Bratislava Slowakije