Electra gaat laadpalen plaatsen bij Accor Hotels in Europa

Electra gaat laadpalen plaatsen bij Accor Hotels in Europa

Accor en Electra hebben de handen ineengeslagen voor een groot project. Er worden meer dan 350 laadpunten aangelegd bij de hotels die onder de vlag van hotelketen Accor vallen en dat betekent een flinke toename van het aantal laadpalen en snelladers langs belangrijke routes in Europa én op mooie locaties waar Accor hotels heeft op idyllische locaties. Daar zijn nu vaak nog maar beperkt of zelfs geen laadmogelijkheden. Al dit jaar wordt begonnen met het project, wat betekent dat het aantal Accor hotels met laadpaal nu al toeneemt en jou nóg meer opties biedt tijdens jouw vakantie met je elektrische auto.

De snelladers van Electra bij Accor Hotels

Meer dan 350 laadpunten verdeeld over 68 locaties

Het gaat hier niet om een kleinschalig project, maar een omvangrijke samenwerking dat directe impact heeft op het laadnetwerk voor elektrische auto’s. De plannen zijn om maar liefst 362 laadpunten te plaatsen, verdeeld over 68 locaties. Het gaat hierbij om twee soorten laadpunten; Electra plaatst namelijk zowel 22 kW-laadpalen als ultrasnelle snelladers bij Accor, die maximale laadsnelheid hebben tussen de 150 en 300 kW. In 2023 openen de eerste locaties met nieuwe laadpalen al bij bijvoorbeeld Novotel en ibis hotels. De start is in Parijs en Lyon waarbij in eerste instantie vooral de hotels in de verstedelijkte gebieden van laadpunten worden voorzien. Overige locaties komen later aan bod.

Tip: Bekijk alle hotels met een laadpaal in Frankrijk op een kaart

Electra snelladers voor gasten en handig als tussenstop langs de route

Accor is een Franse multinational en heeft meer dan 5.000 hotels in de portefeuille, waaronder de hotels van de hotelmerken ibis, Mercure, Novotel, Mövenpick, Sofitel, Pullman en uiteraard de Formule 1 hotels. Dat betekent dat de samenwerking tussen Electra en Accor het aantal laadpunten langs belangrijke routes aanzienlijk verhoogt. Dat is niet alleen ideaal voor de vakantieganger met elektrische auto die wil overnachten in een hotel met een laadpaal, maar ook voor mensen die hotels langs de route gebruiken voor een laadpauze en koffiestop (of een lunch in het restaurant van het hotel). Het grote voordeel hierbij is dat de Electra-laadpunten op afstand gereserveerd kunnen worden en betalingen altijd verricht kunnen worden via een bankpas of de app van Electra zelf. Daarmee weet je niet alleen zeker dat de laadpaal of snellader vrij is wanneer je aankomt, maar ook dat het activeren geen enkel probleem is.

Electra gaat laadpalen plaatsen bij Accor Hotels in Europa

Voordelen van een hotel met laadpaal

Een aantal van de grootste voordelen voor jou op een rijtje:

  • Altijd een laadpunt met extra (hotel)faciliteiten in de nabije omgeving.
  • Laden gemakkelijk te combineren met een overnachting, lekkere kop koffie en/of een volledige lunch.
  • Flinke toename van het aantal laadmogelijkheden door heel Europa en bijvoorbeeld Frankrijk, wat meer flexibiliteit betekent tijdens je vakantie met elektrische auto.
  • Laadpunten van Electra zijn op afstand te reserveren in de app en kunnen altijd met bankkaart of via de applicatie gestart en betaald worden.