Hotels met een laadpaal in Europa

Steeds meer hotels met een laadpaal in Europa

In Nederland zijn inmiddels al meer dan 200.000 elektrische auto’s. En de verwachting is dat dit de komende jaren door zal blijven groeien, zeker ook met de stimulans vanuit de politiek. In andere landen neemt het aantal elektrische auto’s ook snel toe en daarmee ook de vraag naar informatie over op vakantie gaan met een elektrische auto. Er zijn vele tips te vinden over hoe je het beste op reis kunt gaan met je elektrische auto. De beste tip die wij geven is: maak je reis makkelijk en boek een van de hotels met een laadpaal in Europa.

Voordelen van hotels met een laadpaal in Europa

Hotels spelen al eeuwenlang een belangrijke rol voor reizigers in Europa. Ze bieden een “thuis” voor mensen die onderweg zijn. Doordat er steeds meer elektrische auto’s komen, passen hotels zich aan en bieden zij ook laadpalen aan voor elektrische auto’s. Hierdoor kunnen reizigers makkelijker van A naar B reizen en uiteraard is het ook veiliger om een hotel onderweg te boeken en niet té lange afstanden achter elkaar te rijden.

De voordelen van een hotel met een laadpaal:

  • Elektrische auto opladen en zelf uitrusten
  • In sommige gevallen is opladen gratis
  • Een tussenstop onderweg voor een lunch, diner of overnachting
  • Bij vakantie met de kids kunnen zij even de energie kwijt
  • Kies een hotel met zwembad en geniet van de waterpret
  • Na het uitchecken kun je volledig opgeladen weer op pad

Uiteraard zijn de genoemde voordelen afhankelijk waar je in Europa naartoe gaat met je elektrische auto. Hotels met een laadpaal in Europa verschillen van locatie en daardoor is het minder logisch om een zwembad als voordeel te zien bij een overnachting in een hotel in Noorwegen.

Zwembad Novotel Orleans Sud

Weekendje weg of vakantie met de elektrische auto

Lekker op pad met de elektrische auto geeft een gevoel van vrijheid. Ga een weekendje weg naar een leuke stad in Europa. Of ga aan de slag met de plannen voor de volgende zomervakantie of juist de aanstaande wintersportvakantie. Om je hierbij te helpen hebben we een overzicht gemaakt van alle hotels met een laadpaal in Europa. Dit is eenvoudig te gebruiken met de kaart, zo kun je precies zien waar er hotels met een elektrisch oplaadpunt zijn langs je route of op je bestemming.

Stedentrip 

Een stedentrip naar Parijs of een andere leuke stad op maximaal een uur of 5 rijden is een perfecte manier om een weekendje weg te gaan en even weg te zijn. Met je elektrische auto kun je super leuke roadtrips maken vanuit Nederland.

Hotel met laadpaal - Stedentrip Parijs

Wintersport met elektrische auto

Op wintersport met je elektrische auto? Helemaal super. Er zijn inmiddels meer en meer oplaadpunten in de diverse skigebieden. Overweeg ook eens om voor de Wintersport een van de hotels met laadpaal in Europa te boeken.

Hotel met laadpaal Frankrijk Wintersport

Zomervakantie

Een vakantie naar Zuid-Europa in de zomer is echt genieten. Het maakt niet uit of je naar Italië, Spanje, Frankrijk gaat. Het is perfect te doen met je elektrische auto. Kijk maar naar het aantal hotels met een laadpaal in Europa, zo reis je hartstikke comfortabel.

Hotel met laadpaal vakantie zuid-Frankrijk

Onze tips

Ionity Snellaadstations

Door heel Europa voegen ze steeds meer stations toe. Hierdoor is er naast de hotels met een laadpaal in Europa ook de mogelijkheid om steeds snel te laden en weer door te gaan. Ionity is een absolute aanrader voor een vakantie met een elektrische auto in Europa.

Ionity laadpaal station

Tesla Superchargers Europa

Speciaal voor Tesla rijders is er natuurlijk het Superchargers netwerk. Er zijn al veel supercharger stations in Europa en er komen er steeds meer bij. Bekijk alle Tesla laadplaatsen op een handige kaart en geniet van een prettige reis met je Tesla.

Tesla superchargers laadpalen