Radisson gaat 300 laadpalen bij hotels in Europa plaatsen

Radisson gaat 300 laadpalen bij hotels in Europa plaatsen

Het aantal hotels met laadpalen in Europa lijkt met de week toe te nemen. Menig vakantieganger met een elektrische auto zoekt bewust naar overnachtingsmogelijkheden onderweg waar de elektrische auto direct (volledig) geladen kan worden om de volgende morgen de reis weer voort te zetten. In dat kader heeft Radisson Hotels een grote stap gezet. Deze hotelketen laat ruim 300 laadpalen plaatsen bij de locaties in verschillende Europese landen, waarmee het nóg makkelijker wordt om je reisroute uit te stippelen, zeker omdat deze hotelgroep al honderden laadpunten heeft voor de vakantieganger met elektrische auto.

Powergo laadpalen bij Radisson Hotels

PowerGo laadpalen op maat uit Noord-Holland

Radisson werkt samen met het Nederlandse PowerGo, dat de laadpalen bij de locaties van de hotelketen gaat plaatsen. Het Noord-Hollandse bedrijf bekijkt per hotel wat de beste optie is voor de gasten en wat haalbaar is, om zo te bepalen of er snelladers, AC-laders of beide modellen geplaatst moeten worden. Op die manier kun je straks als gast bij Radisson altijd de juiste laadmogelijkheid vinden dankzij PowerGo en krijgt elk hotel de laadpalen die passen bij de situatie en de behoefte. De eerste laadpalen zijn overigens al geplaatst in Oslo en het aantal PowerGo-laadpalen bij de locaties van de Europese hotelketen zal de komende tijd op blijven lopen totdat de 300 geplande laadpalen geplaatst zijn. Dat betekent dat het aantal locaties op de kaart met Radisson Hotels met laadpaal gestaag op zal blijven lopen.

’Elektrische mobiliteit wordt een essentieel onderdeel’

Radisson Hotel Group zegt vooral in te willen spelen op de vraag van de moderne vakantieganger, die veel aandacht heeft voor duurzaam reizen en overnachten. Door dit makkelijker te maken, wil de hotelketen een grote rol spelen bij het aanjagen van groenere mobiliteit. De samenwerking met PowerGo is overigens niet de eerste stap die het bedrijf zet. PowerGo wordt de samenwerkingspartner waarmee het netwerk van 700 laadpunten dat de keten al heeft naar de 1.000 te brengen. Het grotere doel is overigens om álle locaties in Europa te voorzien van laadmogelijkheden. Dit moet in 2025 rond zijn.

Bij veel Radisson hotels staan al laadpalen

Radisson Hotels met een laadpaal

Radisson heeft goed gekeken naar de huidige ontwikkelingen op de markt en voorkeuren van de vakantiegangers met de elektrische auto. Uit onderzoek van de website Elektrische Autovakanties bleek al eerder dat ruim 37% van de Nederlandse vakantiegangers met EV kiest voor een hotel onderweg tijdens de vakantie en dat ruim 95% de aanwezigheid van een laadpaal belangrijk tot zeer belangrijk is. Daarmee speelt Radisson niet alleen in op het vraagstuk rond duurzame mobiliteit, maar ook de wens van de vakantieganger met EV. Dat betekent dat de Radisson Hotels met laadpaal volgend jaar zomaar onderdeel van je reisroute kunnen worden wanneer jij ook kiest voor het gemak van een hotel met laadpaal tijdens je vakantie.

Elektrische auto opladen bij Radisson Hotels