Accor hotels gaan meer laadpalen plaatsen bij de hotels

Accor hotels gaan meer laadpalen plaatsen bij de hotels

Ben je op zoek naar een Accor hotel met laadpaal? Goed nieuws, want dat wordt de komende jaren steeds makkelijker. De Franse hotelketen heeft namelijk alle laadpalen bij hotels in kaart gebracht, zodat je binnen enkele klikken ibis hotels met laadpaal kunt vinden, net als Novotel hotels met laadpaal en uiteraard Mercure hotels met laadpaal. Vakantiegangers met een elektrische auto kunnen op deze manier erg makkelijk het juiste hotel vinden, waar zij zichzelf én de auto op kunnen laden tijdens een prettig verblijf. Op dit moment telt Noord-Europa meer dan 130 Accor hotels met laadpalen.

ibis Gonesse Paris - Electra laadpalen

Accor focust zich meer en meer op duurzaamheid

Accor (voorheen Accor Hotels) is een van de grootste bedrijven in de hotelsector en heeft meer dan 4.000 hotels en toeristische faciliteiten. Onder de vlag van Accor vind je onder andere ibis, Novotel, Mercure, Mama Shelter, Adagio, Sofitel, Pullman, Mövenpick en tal van andere merken. Accor heeft niet alleen aandacht voor de eisen van de gasten, maar houdt ook een oog op duurzaamheid. Zo richtte het Planet21 op waarbinnen het waterverbruik, de energieconsumptie en CO2-uitstoot gereduceerd moeten worden. Dat juist Accor de tijd genomen heeft om alle hotels met laadpalen in kaart te brengen, is dus geenszins verrassend.

De voordelen van Accor hotels met laadpaal voor jou als vakantieganger

Het aantal elektrische auto’s neemt in rap tempo toe. Ook wanneer we kijken naar de gemiddelde autovakantie, zien we stekkerauto’s steeds vaker terug. In dat kader is het interessant om eens te kijken naar de voordelen van Accor hotels met laadpaal voor jou wanneer je met je EV op vakantie gaat:

  1. Je kunt je EV gewoon in de buurt opladen en vaak langs je route (bijvoorbeeld langs de Route du Soleil).
  2. Hotelparkeerplaatsen zijn doorgaans veel veiliger (meestal met camerabewaking).
  3. Je kunt elke ochtend de dag beginnen met een volgeladen accu: ideaal voor uitstapjes.
  4. De terugreis wordt aanzienlijk makkelijker wanneer je met een volle actieradius bij het hotel vandaan kunt rijden.

Een punt dat je wel in de gaten moet houden, is de prijs per kWh. De aanbieder van de semipublieke laadpaal (meestal het hotel in dit geval) bepaalt zelf de prijs per kWh. Het is verstandig om van tevoren te vragen wat de kosten voor het laden zijn, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan bij de eindafrekening.

Opladen bij ibis budget hotels langs de route

De trend: met je elektrische auto op vakantie binnen Europa

Dat Accor de hotels met laadpaal in kaart gebracht heeft, is overigens geen toeval. Uit onderzoek van de keten bleek dat de gemiddelde vakantieganger binnen Europa op vakantie gaat én dat de elektrische auto daarbij de voorkeur geniet, mede vanwege de CO2-uitstoot die teruggedrongen moet worden. Steeds meer mensen gaan op vakantie met een EV en dat betekent dat de aanbieders van accommodaties, vakantiewoningen en ook campings laadpalen uit de grond moeten stampen om een vakantie met de elektrische auto mogelijk te maken.

Omdat Accor hotels met laadpaal in kaart gebracht heeft, wordt het voor de eigenaren van elektrische auto’s dus aanzienlijk makkelijker om een vakantie te boeken, ongeacht of dit een week op een vaste plek is of juist een rondreis waarbij tal van locaties bezocht kunnen worden.

Hotel le Clos - Hotel langs de Route du Soleil