8 hotels met laadpaal langs de route naar Zwitserland

8 hotels met laadpaal langs de route naar Zwitserland

Als mensen het over Zwitserland hebben dan gaat het vaak over: punctuele mensen, prachtige bergen, lekkere chocolade en hoge prijzen. En dan met name dat laatste, hoor je vaak. Het lijkt veel mensen ervan te weerhouden om daadwerkelijk dit mooie Alpenland te bezoeken. In Zwitserland zijn de prijzen hoger dan in de bekende vakantielanden als Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Spanje, maar daar staat tegenover dat het land ook unieke bezienswaardigheden biedt die de prijs meer dan rechtvaardigen. Bovendien heeft de hogere prijs nog een ander positief effect: het massatoerisme is Zwitserland voorbijgegaan.

Dankzij de bergen die het uitzicht vrijwel overal in Zwitserland domineren, is het land een lustoord voor sportieve toeristen. De prachtige natuur inspireert tot het maken van uitdagende wandeltochten en fietstochten, maar er is ook volop ruimte om te skiën of snowboarden. Na deze inspanning is er ruimschoots plek voor ontspanning in schilderachtige dorpjes, pittoreske stadjes en historische steden zoals Zürich en Bern. En verder vind je in Zwitserland prachtige meren en unieke wijngebieden.

Route du Soleil - snelwegborden

De rit vanuit Nederland naar Zwitserland

Vanuit Nederland is Zwitserland via verschillende routes te bereiken. Afhankelijk van je vertrekpunt loopt de kortste route door Duitsland. Wanneer je uit het westen van Nederland komt, dan loopt je route waarschijnlijk eerst door België en dan door Frankrijk en tenslotte nog een stukje Duitsland. Vanuit Utrecht is de afstand naar Bazel ongeveer 700 kilometer.

8 hotels met laadpaal langs de route naar Zwitserland

Onderweg naar Zwitserland kiezen veel elektrische autorijders om een tussenstop te maken en de elektrische auto en zichzelf op te laden bij een hotel met laadpaal. Maar welke hotels onderweg hebben zo’n laadpaal? Dat is lang niet altijd even eenvoudig te vinden. Daarom hebben wij deze lijst met hotels met een laadpaal richting Zwitserland opgesteld. Deze hotels bieden niet alleen de mogelijkheid om de batterij van je elektrische auto op te laden, maar zijn ook met zorg geselecteerd op locatie, voorzieningen en gastvrijheid.

1. My Hotel Malmedy

Net voorbij Luik vind je het prettige My Hotel Malmedy. Dit hotel met laadpaal onderweg naar Zwitserland ligt in het charmante stadje Malmedy en is ideaal als tussenstop wanneer je ’s avonds alvast een deel van je route richting Zwitserland wil rijden.

My Hotel Malmedy

2. Relaxhotel Pip Margraff

Tachtig kilometer verder, in het hart van het Duitstalige deel van België, in Sankt Vith, ligt het Relaxhotel Pip Margraff Hotel. Het hotel ligt aan de Hauptstrasse, vlakbij een konditorei, Duitser kun je het in België niet hebben. Toch houdt het hotelrestaurent met diverse vlees- en visspecialiteiten de Belgische culinaire tradities in ere. Belgische gastronomie en Duitse gemütlichkeit, dat is een hartveroverende combinatie.

3. Hotel Weisser Bär

Nog weer verder op de route richting Zwitserland, in het Duitse Mülheim am Mosel, ligt Hotel Weisser Bär. Het hotel ligt aan het water van de Moezel en ‘s avonds kan op het terras met uitzicht op de rivier in stijl worden gedineerd. Dankzij het rustgevende geluid van de Moezel slaap je gegarandeerd goed. Zo kun je de volgende dag weer met een opgeladen batterij op pad richting Zwitserland.

Hotel Am Triller

4. Hotel Am Triller

Hotel Am Triller in Saarbrücken ligt in het centrum van deze hoofdstad van de Duitse deelstaat Saarland. Dit hotel is populair vanwege de ligging in Duitsland en het is een ideale plek voor vakantiegangers die tijdens de tussenstop ook nog een beetje van de omgeving willen genieten.

5. Holiday Inn – Strasbourg – Nord

Het Holiday Inn – Strasbourg – Nord in Straatsburg ligt aan de rand van de stad in de voorstad Schiltigheim. Bij het hotel kun je gratis parkeren en in het gehele hotel is gratis WiFi beschikbaar, zodat je het laatste nieuws kunt bekijken of informatie op kunt zoeken voor je rit met de elektrische auto naar Zwitserland.

Bekijk ook: Steeds meer Holiday Inn hotels hebben een laadpaal voor elektrische autorijders.

Dorint Thermenhotel Freiburg

6. Dorint Thermenhotel Freiburg

Vlakbij Freiburg, de bekende stad van de route richting Zwitserland, ligt het Dorint Thermenhotel Freiburg. Dit luxueuze hotel met laadpaal onderweg naar Zwitserland ligt op ongeveer vijf kilometer van de Freiburger Altstadt en niet al te ver van de snelweg. Dit hotel is perfect voor iedereen die even een heel lekker ontspannen tussenstop wil maken en wil genieten van de prachtige wellness van het hotel.

7. B&B Hôtel Colmar Expo

Gaat je route richting Zwitserland langs de Franse kant? Overweeg dan om nog voor de Zwitserse grens een laadstop te maken. Zo slaap je even bij en vertrek je de volgende dag opgeladen richting je vakantieadres in Zwitserland. In het B&B Hôtel Colmar Expo geniet je gegarandeerd van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Op deze manier weet je dat je een prima hotel hebt en dat met nog maar tachtig kilometer tot aan Bazel.

8. Golden Tulip Bâle Mulhouse – Hôtel Restaurant

Het Golden Tulip Mulhouse Basel ligt in Sausheim op 5 km van Mulhouse. Dit hotel is een aanrader wanneer je de volgende ochtend fit op de piste wil staan op je eerste dag van je vakantie. Het hotel biedt oplaadpunten voor je elektrische auto en comfortabele bedden. Meer heb je niet nodig eigenlijk.

Golden Tulip Bâle Mulhouse - Hôtel Restaurant