9 hotels met laadpaal onderweg naar Oostenrijk

9 hotels met laadpaal onderweg naar Oostenrijk

In Oostenrijk kun je fantastisch skiën. Niet voor niets gaan hele drommen Nederlanders iedere winter ernaartoe. In sommige gebieden kun je de hele dag op de ski’s staan, zonder een keer dezelfde afdaling te doen, om daarna ’s avonds helemaal los te gaan in de après-ski.

Ook ’s zomers trekken veel landgenoten naar Oostenrijk om te genieten van de sportieve uitdagingen van het land. Zo lijkt het land te zijn gemaakt voor wandelaars. Of je nu in het bergachtige Vorarlberg en Tirol bent of in het vlakkere, zuidelijke Karinthië, er zijn uitdagingen te over. Sportieve fietsers kunnen de heuvels in het Salzburgerland op racen met hun mountainbike of lange toertochten maken in Neder-Oostenrijk. Terwijl een meerdaagse fietstocht, stroomafwaarts langs de Donau niet alleen bij pensionado’s in de smaak valt.

Naast alle actieve ontspanningsmogelijkheden biedt Oostenrijk ook volop ruimte aan gezinnen om te genieten op één van de honderden campings. Vaak zijn de campings prachtig gelegen met uitzicht op indrukwekkende bergtoppen, in de nabijheid van ijskoude bergbeekjes of vlakbij een meertje met glashelder water.

Alsof dit alles nog niet voldoende is, trekken miljoenen toeristen van elke leeftijd naar Wenen om in de oude hoofdstad van het Habsburgse keizerrijk te genieten van de fameuze Wienermelange, Sachertorte en om zich te vergapen aan de rijke koffiehuiscultuur. Daarnaast is er een keur aan kastelen, parken, concerten en musea van wereldniveau.

Echt, Oostenrijk is meer dan Apfelstrudel en bier.

Met elektrische auto rijden in Oostenrijk

Met de elektrische auto naar Oostenrijk

Oostenrijk is vanuit Nederland uitstekend bereikbaar. Vanaf Utrecht ben je na zo’n 800 kilometer in Oostenrijk, afhankelijk van welke route je neemt en in welk deel van Oostenrijk je wilt zijn. Als je doorrijdt, ben je binnen een dag in Oostenrijk. Maar het kan handig zijn om je reis naar je vakantieadres in tweeën te breken met een tussenstop bij een hotel met laadpaal in Oostenrijk.

Om je te helpen om met je elektrische auto ontspannen en zonder ‘range anxiety’ naar je vakantieadres in Oostenrijk te rijden, hebben we een lijst van hotels met laadpaal onderweg naar Oostenrijk gemaakt voor je. Hier kun je tot rust komen en je auto opladen bij het oplaadpunt. Elk van de genoemde hotels heeft een of meerdere laadpalen. Zo kun je, na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt, de reis voortzetten.

9 x hotels met laadpaal onderweg naar Oostenrijk

Kies een of meer van de hotels uit de lijst met 9 hotels met laadpaal onderweg naar Oostenrijk. Door goed te plannen kun je met je elektrische auto je actieradius optimaliseren, ontspannen reizen en goedkoop opgeladen Oostenrijk bereiken.

1. Campanile Hotel Arnhem – Zevenaar

Het Campanile Hotel Arnhem – Zevenaar is niet alleen een prima hotel voor mensen vanuit het Noorden die onderweg naar Oostenrijk een tussenstop plannen om de elektrische auto en zichzelf op te laden, maar dit hotel is ook een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoekje aan de bekende toeristische attracties van Arnhem, zoals het Openluchtmuseum en Burgers’ Dierenpark.

Bekijk ook: Alle Campanile Hotels met een laadpaal in Europa in kaart gebracht.

2. van der Valk Hotel Moers

Iets verder, net over de Duitse grens in het pittoreske Moers staat het eerste hotel met laadpaal onderweg in Duitsland, het Van der Valk Hotel Moers. Hier vindt je de welbekende Van der Valk-gastvrijheid, maar dan in Duitsland. Als je overweegt te stoppen bij dit hotel, vergeet dan niet om een bezoekje aan het Moerser Schloss en het bijbehorende Schlosspark te brengen.

3. Best Western Leoso Hotel Leverkusen

In Leverkusen, weer een stukje zuidelijker richting Oostenrijk, staat het Best Western Leoso Hotel. In dit grote, luxe hotel is alles erop gericht om je een rustig verblijf te bezorgen. Wanneer je onderweg bent naar Oostenrijk met je elektrische auto en je krijgt trek, dan heeft het Best Western Leoso Hotel Leverkusen een grillrestaurant dat een aanrader is.

4. ibis budget Hotel Bonn Süd Königswinter

Het ibis budget Hotel Bonn Süd is een erg populair hotel met laadpaal onderweg in Duitsland. Weliswaar een stuk minder luxe dan het vorige hotel in deze lijst, maar het biedt een ongekende prijs-kwaliteitsverhouding. Zo reis je voordelig, slim en uitgerust naar Oostenrijk!

Tip: Bekijk alle ibis hotels met een oplaadpunt in Duitsland.

ibis budget Hotel Bonn Süd Königswinter

5. NH Frankfurt Airport West

De naam doet vermoeden dat je hier alleen slaapt voor een vliegvakantie, maar dankzij de ideale ligging in Duitsland is het NH Frankfurt Airport West ideaal voor een overnachting onderweg. Het hotel staat bekend om de luxueuze, stille slaapkamers, waar je de opstijgende en landende vliegtuigen wel ziet, maar niet hoort.

NH Frankfurt Airport West

6. Landhotel Klingerhof

Het eerste Beierse hotel met laadpaal onderweg naar Oostenrijk in deze lijst is het Landhotel Klingerhof. Landhotels staan garant voor typisch Duitse gemütlichkeit. Geen vreemde fratsen, maar wel topkwaliteit en gastvrijheid. Dit hotel vormt hierop geen uitzondering.

7. Mövenpick Hotel Nürnberg Airport

Nog weer verder richting Oostenrijk kom je langs Nürnberg. Wanneer je de tijd hebt, dan is het de moeite waard de stad te bezoeken, want Nürnberg is een van de mooiste steden van Beieren en misschien wel van heel Duitsland. Iets ten noorden van deze stad staat het Mövenpick hotel Nürnberg Airport. De locatie van het hotel plus de aanwezige laadpalen maakt dit hotel tot een perfecte uitvalsbasis langs de route naar Oostenrijk.

Mövenpick Hotel Nürnberg Airport

8. Landhaus Altmuehltal

Nog een echte aanrader als hotel met laadpaal onderweg is het traditioneel ingerichte Landhotel Altmühltal. Dit hotel kan worden gevonden tussen Nürnberg en München en ligt midden tussen de Beierse heuvels, bossen en weiden en vormt de ideale tussenstop tijdens de vakantie.

9. Novotel München City Arnulfpark

In München, een paar honderd kilometer voor Oostenrijk, staat het Novotel München City Arnulfpark. Dit hotel ligt goed voor iedereen die een overnachting wil in een hotel met laadpaal in Duitsland om de volgende dag in Oostenrijk de pistes op te gaan.

Bekijk ook: Novotel hotels zijn ideaal voor gezinnen omdat ze vaak een zwembad hebben.

Elektrische auto naar Oostenrijk - München snelwegborden