6 x hotels met laadpaal onderweg naar Zuid-Duitsland

6 x hotels met laadpaal onderweg naar Zuid-Duitsland

Elk jaar gaan veel Nederlanders op vakantie naar Zuid-Duitsland en ook steeds meer elektrische autorijders gaan met de elektrische auto naar Zuid-Duitsland. Aangetrokken door een overvloed aan romantische steden en dorpen, prachtige natuur met onwaarschijnlijk blauwe meren, klaterende beekjes, stroomversnellingen en watervallen en natuurlijk de honderden sprookjesachtige kastelen, burchten en paleizen, waarvan vele een bezoek meer dan waard zijn.

Zuid-Duitsland ligt niet eens zo ver van Nederland vandaan, maar toch is de sfeer er echt Midden-Europees, met ui-vormige kerktorens, centrale dorpsfonteinen met veel smeedwerk en in vrijwel elke plaats lokale bierbrouwerijen van uitstekende kwaliteit. Zuid-Duitsland kent diverse prachtige vakantiegebieden. Zo bezoeken veel landgenoten het Zwarte Woud of het gebied van de Romantische Strasse tussen Würzburg en Füssen. Nürnberg, Regensburg en Passau, steden met een historisch Middeleeuws centrum, zijn eveneens een bezoek meer dan waard, terwijl München qua cultuur, architectuur en dynamiek, zonder meer de zuidelijke tegenhanger van Berlijn is.

Zuid-Duitsland met de elektrische auto

Met de elektrische auto naar Zuid-Duitsland

Vanuit Nederland wil je het liefst zo snel mogelijk naar je vakantiebestemming in Zuid-Duitsland rijden, maar je route combineren met een overnachting onderweg is prettiger en ook nog eens slimmer. Door een hotel met laadpaal in Duitsland te boeken kom je lekker uitgerust aan op je vakantiebestemming.

De vraag is alleen: welk overnachtingshotel heeft een laadpaal om je auto op te laden? Lang niet alle hotels vermelden dit duidelijk online. Daarom hebben wij dit voor je uitgezocht. Hieronder vind je een aantal hotels die zijn voorzien van een laadpaal, zodat je daar met een gerust hart een kamer kunt reserveren voor een overnachting.

6 x hotels met laadpaal onderweg naar Zuid-Duitsland

Kies gemakkelijk een van de hotels uit deze lijst met 6 x hotels met laadpaal onderweg naar Zuid-Duitsland. Door goed te plannen kun je met je elektrische auto je actieradius optimaliseren, ontspannen reizen en goedkoop opgeladen je vakantiebestemming bereiken.

1. Lohmann’s Romantik Hotel Gravenberg

Het Ruhrgebied lijkt vanaf de snelweg alleen te bestaan uit aaneengesloten woonwijken en industriegebieden, maar als je even van de autobahn af rijdt, sta je op sommige plekken middenin de natuur. Lohmann’s Romantik Hotel Gravenberg ligt op precies zo een plek. Het hotel, in vakwerkstijl gebouwd, ligt redelijk dichtbij de Duitse snelwegen en biedt ruime kamers in een gezellig en sfeervol familiehotel.

Lohmann's Romantik Hotel Gravenberg

2. Best Western Leoso Hotel Leverkusen

Het Best Western Leoso Hotel in Leverkusen is een groot, luxueus hotel met laadpaal onderweg naar Zuid-Duitsland. Naast een uitstekend steakrestaurant, vind je hier ook een Finse sauna en een uit de kluiten gewassen binnenzwembad. Kortom in dit hotel kun je in alle rust een nachtje uitrusten voor je reis.

Tip: Bekijk alle Best Western hotels met een laadpaal in Europa.

3. Montana Hotel Köln-Bonn Airport

Een paar kilometer verder, ter hoogte van Troisdorf, een voorstad van Bonn, ligt het Montana Hotel Köln-Bonn Airport. Dit prima hotel met laadpaal onderweg naar Zuid-Duitsland staat midden in Troisdorf, tegenover een winkelcentrum. Heb je na de autorit nog zin om even een avondwandeling te maken? Op tien minuten van het hotel ben je in het wandelgebied van de Telegraphenberg, een bos waar je heerlijk kunt wandelen.

4. Amber Hotel Leonberg / Stuttgart

Het Amber Hotel Leonberg / Stuttgart staat in Leonberg, op zo’n tien kilometer van Stuttgart. Het Amber Hotel Leonberg / Stuttgart is erg populair onder elektrische autorijders vanwege de ideale ligging in Duitsland. Het hotel probeert het oplaadpunt te reserveren wanneer men dit bij de boeking aanvraagt. Het blijft wel altijd op aanvraag natuurlijk.

Elektrische auto opladen bij Amber Hotel Leonberg / Stuttgart

5. Wyndham Stuttgart Airport Messe

Het Wyndham Stuttgart Airport Messe Hotel ligt, zoals de naam al aangeeft, vlakbij het vliegveld van Stuttgart. Hierdoor heeft het een goede ligging langs de Autobahn en precies handig op de route richting Zuid-Duitsland. Maak je geen zorgen over je nachtrust door opstijgende of landende vliegtuigen: gasten roemen juist de stille kamers.

6. Alb Inn Hotel

Op een rustig industrieterrein bij Merklingen, vlakbij de snelweg, staat het Alb Inn Hotel, een heel prettig hotel met laadpaal voor onderweg. Ruime kamers. uitstekende bedden en een prima ontbijt, wat heb je nog meer nodig? Wanneer je na een verblijf in dit hotel weer op pad gaat naar je bestemming in Zuid-Duitsland, ben je weer helemaal opgeladen.

Alb Inn Hotel - Elektrische auto opladen