Van der Valk Hotels met laadpaal - Hotel Breukelen Tesla

Grootste Tesla Supercharger laadstation

De Tesla supercharger laadstations worden steeds groter. Dat moet ook haast wel, want er rijden behoorlijk wat Tesla’s in Nederland. Het grootste Tesla supercharger laadstation ligt in Breukelen langs de A2 bij het van der Valk Hotel Breukelen. De vraag is hoe lang dit het grootste laadstation zal blijven, maar voor nu is er geen ander supercharger station in Nederland dat meer oplaadpunten heeft dan de 28 aansluitingen die in Breukelen terug te vinden zijn.

Groot, groter, grootst

Tesla heeft een sterk voordeel ten opzichte van alle andere automerken die een elektrische auto aanbieden, namelijk: het Supercharger netwerk dat alleen voor Tesla’s is.

Enkele jaren geleden werden de eerste Tesla supercharger laadstations aangelegd. De futuristisch ogende laadstations trokken veel bekijks en ook zeker enkele gefronste wenkbrauwen. Vaak was een laadstation van 8 laadpalen voldoende om voldoende capaciteit te hebben voor Tesla’s die op wilden laden. Nu is het niet ongebruikelijk dat er Supercharger stations worden geopend in Nederland met 16 of 24 oplaadpunten.

Snel, sneller, snelst

Naast het aantal plaatsen bij de Tesla supercharger laadstations dat gestaag toeneemt, speelt er zich ook nog een andere strijd af. Namelijk welke Tesla supercharger laadtstations bieden de supersnelle V3 supercharger laadmogelijkheid. Met een V3 Supercharger laadstation is het mogelijk om op te laden met 250 KW.

Met een laadsnelheid van 250 KW kun je bijvoorbeeld met een Tesla Model 3 Long Range in 5 minuten tot 120km opladen. Niet ieder Tesla model kan met deze hoge laadsnelheid geladen worden, maar het laat ons wel zien wat in de nabije toekomst mogelijk is.

Bekijk ook: Primeur voor Rijswijk – eerste supersnelle V3 supercharger laadstation geopend.

Van der Valk Hotel met laadpaal - Tesla

Tesla Supercharger snelladers in Europa

Het netwerk van Tesla superchargers stations groeit in rap tempo in Europa. Met de eenvoudige navigatie van Tesla kun je gemakkelijk je route plannen voor je roadtrip of je vakantie en automatisch berekent de Tesla waar je op kunt laden.
Inmiddels heeft Tesla meer dan 523 locaties in Europa met meer dan 5.000 laadalen. Tesla lijkt daarmee de mobiliteit van de elektrische auto’s flink te stimuleren, waardoor op vakantie gaan met een Tesla een koud kunstje is.