Tesla Superchargerstation - Van der Valk Akersloot

Snelste laadpalen van Tesla

Er gaat geen week voorbij dat je niets hoort over Tesla én ook deze week is er weer nieuws over Tesla. Er is een nieuw supersnel laadstation geplaatst in Nederland.

Natuurlijk wil jij dan graag weten waar dit nieuwe supersnelle supercharger laadstation geplaatst is…bij een hotel. Het nieuwe supercharger station is voorzien van de supersnelle V3 superchargers waarmee je door middel van 250kw binnen 5 minuten 120 kilometer bij kunt laden.

Moeiteloos van Noord naar Zuid-Europa

Het nieuwe Tesla Supercharger laadstation is geplaatst bij het Van der Valk Hotel Akersloot. Daarmee is het niet voor het eerst dat een van der Valk hotel een primeur heeft door het plaatsen van Tesla laadpalen.
De ligging van het van der Valk hotel Akersloot is ideaal voor Tesla rijders die naar de Waddeneilanden willen gaan en hier nog even op willen laden.

Tesla blijft het netwerk van snelladers steeds verder uitbreiden en zegt zelf dat het op dit moment al mogelijk is om moeiteloos van Noord naar Zuid-Europa te rijden.

IONITY, Allego & Shell Recharge volgen

Tesla is niet de enige die flink aan de weg blijft timmeren met het plaatsen van nieuwe laadpalen. Ook Tesla laadpaal-concurrenten IONITY, Allego en Shell recharge werken hard om het de elektrische autovakantieganger gemakkelijk te maken om onderweg de auto snel op te laden.  De bezitters van de elektrische auto profiteren van deze steeds optimalere oplaad infrastructuur en kunnen zo langzaam maar zeker over huin “range anxiety” groeien. (Range anxiety is de angst om niet ver genoeg te kunnen rijden met de elektrische auto.)

Allego Snellader

Snelladen vooral populair tijdens vakantie

In Nederland zijn er in vergelijking met andere Europese landen al veel publieke laadpalen beschikbaar. Er is zeker een behoefte aan snelladers, maar naar het schijnt is deze behoefte het grootste tijdens de vakantieperiodes. Doordat Nederland relatief klein is, is het met de meeste elektrische auto’s goed mogelijk om binnen Nederland te ‘cruisen’.

Zodra we de landsgrenzen over gaan voor de vakantie, zijn de afstanden die we willen afleggen groter en neemt de behoefte aan snelladers ook toe.

Van der Valk Hotel Akersloot superchargerstation