Tesla Model 3 parkeergarage hotel

Laadpaal bij hotel belangrijk voor elektrische autorijders

Midden in de zomervakantieperiode blijkt uit onderzoek wat velen al wel wisten of vermoedden: “Laadpaal bij hotel belangrijk voor elektrische autorijders”. Uit het onderzoek van Elektrische Autovakanties blijkt ook dat voor bijna 1 op de 2 (44%) een oplaadpunt bij een hotel een rol speelt in de keuze voor de accommodatie. Het onderzoek geeft interessante inzichten in belangrijke zaken voor vakantiegangers met de elektrische auto.

Hotels populair als accommodatie op vakantie

Uit het onderzoek blijkt ook dat hotels op de tweede plek staan op de vraag “Wat voor accommodatie type kies je op je vakantiebestemming?”. Dat is erg interessant, want dat er veel elektrische autorijders een hotel met laadpaal onderweg boeken dat was ons al wel bekend. De favoriete accommodatie op vakantie is volgens de meer dan 450 respondenten die deelnamen aan het onderzoek een camping (27%), op de tweede plaats staat een hotel (22%) en op de derde plek in de top 3 staat een appartement (20%).

Bekijk ook: Alle ibis hotels met een laadpaal voor een overnachting onderweg.

Er liggen voor hotels met laadpalen en snelladers volgens het onderzoek ook mooie kansen om elektrische autorijders tijdens de laadpauze te voorzien van ‘brandstof’ in de vorm van eten en drinken.

Top 5 vakantielanden voor elektrische autorijders

De favoriete vakantielanden voor Nederlanders zijn over het algemeen wel bekend natuurlijk, maar wat zijn nou de favoriete vakantielanden voor een vakantie met de elektrische auto? De méér dan 450 deelnemers aan het onderzoek geven aan dat voor de zomervakantie 2020 de top 5 vakantielanden voor elektrische autorijders als volgt is:

1. Frankrijk
2. Duitsland
3. Nederland
4. Oostenrijk
5. Italië

Verrassend is dat het coronavirus weinig impact heeft op de vakantieplannen met de elektrische auto, zo geeft 71% aan dat het geen invloed op de vakantieplannen heeft.

Hotel met laadpaal - Tesla

Lees het volledige onderzoeksrapport

Op de website elektrischeautovakanties.nl is het volledige onderzoek te bekijken en ook is het mogelijk het volledige onderzoeksrapport te downloaden. In het onderzoeksrapport staan nog veel meer interessante resultaten, grafieken en inzichten.